top of page

6 НАЧИНА ДА УВЕЛИЧИТЕ ENGAGEMENT В INSTAGRAM

Понякога, когато публикувате в социалните медии, може да се почувствате, сякаш водите разговор с тухлена стена - публикувате, публикувате, публикувате, но сякаш не получавате нищо обратно. Следвайте тези топ съвети, за да подобрите ангажираността си в социалните медии и да получавате обратна връзка от потребителите.

Дигитална агенция1. Задайвайте въпроси


Това е най-използваният съвет за тази тема. Знаете, че трябва да задавате въпроси, но задавате ли правилните? Задавайте въпроси, които са специфични за вашата аудитория. Това включва да поискате личен опит или мнения по нещо, което е свързано директно с теми, които ги интересуват. Опитайте и задайте въпроси, където хората могат да споделят мнения.


2. Визуално съдържание.


Хората естествено са привлечени от изображения и графики, така че използвайте това в своя полза. Просто добавянето на емоджи може да повиши engagement на публикацията, за да бъде по-привлекателна за очите. Освен това, не се срамувайте да използвате повторно снимки по други начини, за ново съдържание - наистина се възползвате максимално от едно изображение.


Освен снимките, видеоклиповете са чудесен начин за подобряване на ангажираността. Вашата аудитория ще оцени визуалното съдържание, тъй като то е по-споделяно. Ако хората се наслаждават на това, което публикувате, по-вероятно е да споделят, харесват или коментират.


3. Споделете съдържанието на други хора.


Дори и само да възпроизвеждате видеоклип, който някой друг е публикувал, хората ще продължат да взаимодействат с него. Споделянето на съдържание, публикувано от други, ще подобри обхвата ви и ще покаже, че сте запознати с тенденциите и популярните марки. Уверете се, че споделяте съдържание, което е:


подходящо за вашата марка - искате да публикувате съдържание, което ще им хареса


4. Използвайте Hashtags (НАЙ-ДОБРИЯТ начин да подобрите ангажираността си в социалните медии)


Hashtags са фантастичен начин за взаимодействие с платформа за социални медии и ангажиране на аудитория. Те обаче работят само ако се използват ефикасно и стратегически. Добавянето на стотици хаштагове в края на публикацията ще доведе до повече досада, отколкото ангажираност, така че уверете се, че всеки хашатг, който използвате, има цел.


Създаването на собствен # е чудесен начин за ангажиране на вашата аудитория, тъй като те могат да публикуват за вас и да използват хаштага за свързване. Това също ви позволява да видите кой се ангажира, така че да можете да взаимодействате с тях повече - например като харесвате публикацията им, която използва вашите #.5. Използвайте анкети и Polls.

Историите в Instagram направиха това невероятно лесно.

Това позволява на аудиторията ви да изрази своето мнение, без да се ангажира да коментира публикация. Следователно е по-вероятно да получите отговори. След като човек отговори на анкета, ще се почувства по-удобно да се ангажира с вашето съдържание. Скоро те ще се ангажират с повечето неща, които публикувате.


6. Публикувайте често в определено време.

Социалните медии са денонощен отворен бизнес. Уверете се, че каналите ви са постоянно активни, така че аудиторията ви да знае, че все още сте наоколо. Важно е също публикациите ви да отразяват най-горещите тенденции и най-новите новини.


Хората публикуват в социалните медии МНОГО, така че е лесно някои от вашите публикации да останат незабелязани. Увеличете шансовете си да бъдете видени, като планирате съдържанието си да бъде публикувано в оптимални времена.

Хората са най-активни в социалните медии в 11:00, 15:00 и 20:00; делничните дни са по-натоварени от почивните дни, а сряда е най-натовареният ден.


Възможно е също така да използвате анализи, за да видите точно кога вашата аудитория е най-активна. Използвайте тези времена, за да публикувате съдържание, но не забравяйте да планирате важни публикации извън тези времена, така че да бъдат видени. Не се страхувайте да публикувате едно и също съдържание в отделни канали по различно време на деня, за да увеличите наистина шансовете си.

113 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

INSTAGRAM TRENDS 2020

bottom of page